Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-03@14:13:56 GMT

نگاهی به آثار تعطیل شده تئاترشهر پس از شیوع کرونا

تاریخ انتشار: ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۴۹۹۹۹

نگاهی به آثار تعطیل شده تئاترشهر پس از شیوع کرونا

خبرگزاری میزان- عرصه تئاتر از اوایل اسفند ماه سال گذشته تعطیلی طولانی مدتی را پشت سر گذاشته است، تعطیلاتی که بسیاری آثار در حال اجرا و یا در شرف اجرا را با ضررهای هنفگت مالی روبرو کرده و از سویی تماشاخانه های خصوصی را به مرز ورشکستگی رسانده است. تاریخ انتشار: 02:00 - 17 ارديبهشت 1399 - کد خبر: ۶۱۷۵۶۶

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، عرصه تئاتر از اوایل اسفند ماه سال گذشته تعطیلی طولانی مدتی را پشت سر گذاشته است، تعطیلاتی که بسیاری آثار در حال اجرا و یا در شرف اجرا را با ضررهای هنفگت مالی روبرو کرده و از سویی تماشاخانه های خصوصی را به مرز ورشکستگی رسانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

حال صحبت‌هایی احتمالی از بازگشایی اماکن فرهنگی پس از عید فطر شنیده می‌شود، اما نکته مهم آنجاست که هنوز مراجع اصلی عرصه هنرهای نمایشی برنامه ریزی منسجمی را برای چگونگی بازگشایی تماشاخانه‌ها اعلام نکرده اند. 

بیشتر بخوانید: برای مشاهده آخرین اخبار تئاتر طی هفته جاری اینجا کلیک کنید

بسیاری از تماشاخانه های دولتی و خصوصی تعداد بسیار زیادی نمایش را در حین اجرا داشته اند، برخی آثار هم قرار بود فروردین و اردیبهشت امسال اجرا شوند، اما هنوز مشخص نیست این تاخیر سه ماه چگونه جبران می‌شود، مجموعه تئاترشهر به عنوان مرکز تئاتر در کشور نیز همچنان درگیر این مشکلات است. این تماشاخانه آثاری را روی صحنه داشت که احتمال بعد از بازگشایی از سر گرفته می‌شوند.

قهوه قجری

«قهوه قجری» نمایشی به نویسندگی و کارگردانی آتیلا پسیانی با نگاهی به هملت شکسپیر بود که نخستین بار سال ۱۳۷۸ با بازی بهرام ابراهیمی، محمد پورحسن، فرهاد شریفی، رضا فیاضی و آتیلا پسیانی؛ در جشنواره تئاتر فجر به صحنه رفت و سال ۷۹ اجرای عمومی خود را در تالار چهارسو مجموعه تئاتر شهر انجام داد و با استقبال تماشاگران رو به رو شد.

این نمایش ۷۰ دقیقه‌ای این بار از ۲۳ بهمن با بازی نوید محمدزاده، هوتن شکیبا، اصغر پیران، روح‌الله حق‌گوی لسان و نوید جهان‌زاده اجرا‌ی خود را در سالن اصلی تئاتر شهر آغاز و قرار بود تا ۲۳ اسفند ۹۸ بر صحنه باشد. محمد قدس (مدیر تولید)، آرمان کوچکی (طراح گرافیک) و حسین حاجی بابایی (عکاس) از عوامل دیگر این نمایش بوده‌اند.

بچه

نمایش «بچه» به نویسندگی نغمه ثمینی و کارگردانی افسانه ماهیان از ۲۳ بهمن در سالن چهارسو تئاتر شهر اجرا‌های خود را آغاز و قرار بود تا اواخر اسفند ۹۸ به اجرا دربیاید. در این نمایش سعید چنگیزیان و شیوا فلاحی بازی می‌کردند.

در خلاصه این نمایش ۷۰ دقیقه‌ای آمده: چنور داستان یک جستجوی عاشقانه است. مردی پس از دو دهه غیبت به خاک و دیار خود باز میگردد، اما می‌بیند همه چیز و همه کس تغییر کرده اند. او حتی کمترین نشانی هم از عشق از دست رفته اش نمی‌یابد. منوچهر شجاع (طراح صحنه، لباس و نور)، امیر اسمی (طراح پوستر و بروشور)، محمد رضا جدیدی (آهنگساز و طراح صدا) و مریم دیهول (عکاس و طراح تبلیغات) از دیگر عوامل نمایش بوده‌اند.

تنها خرچنگ خانگی لای ملافه‌ها خانه می‌کند اتللو

نمایش «تنها خرچنگ خانگی لای ملافه‌ها خانه می‌کند اتللو» به نویسندگی و کارگردانی ابراهیم پشت‌کوهی که در سی‌وهشتمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر به صحنه رفت؛ از ۲۳ بهمن در سالن قشقایی تئاتر شهر اجرا‌های خود را شروع و قرار بود تا ۲۶ اسفند ۹۸ بر صحنه باشد. در این نمایش ۱۰۰ دقیقه‌ای اصغر همت، ناهید مسلمی، غلامرضا فرج زاده، ایمان اشراقی، مسیح کاظمی، منصور صوفی، گاتا عابدی و نیما سید موسوی ایفای نقش می‌کردند.

در خلاصه نمایش آمده: داستان اتللو این بار در جنوب ایران اتفاق می‌افتد. سعیده آغویی و محمد یزدانی (تهیه‌کنندگان)، بهرنگ عباسپور (آهنگساز)، مقدی شامیریان (طراح لباس و اکسسوار)، ابراهیم پشت کوهی و علی تهرانچی (طراح صحنه)، ثمین سالک (طراح گریم)، حامد رسول آبادی (طراح پوستر)، ابراهیم پشت کوهی و مهشید فقیری (طراح نور) و مهدی آشنا (عکاس) از دیگر عوامل این نمایش بوده‌اند. این نمایش در سه بخش آهنگسازی، طراحی لباس و طراحی صحنه در سی‌وهشتمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر کاندید و تندیس جشنواره را برای طراحی لباس دریافت کرده است.

یه گاز کوچولو

نمایش «یه گاز کوچولو» به نویسندگی فرزانه سهیلی و کارگردانی فقیه سلطانی قرار بود از ۲۸ بهمن تا ۲۶ اسفند در سالن سایه تئاتر شهر به صحنه برود. در این نمایش گیلدا حمیدی، شهروز دل افکار، افشین غیاثی، مهسا مهجور و نورا هاشمی ایفای نقش می‌کردند. فقیهه سلطانی (طراح لباس)، افشین غیاثی و وحید احمدی کیا (آهنگسازان و نوازندگان)، رضا خضرایی (طراح نور)، کتایون نیک پوی (طراح گریم)، بهادر فاضل (طراح فرم) و حسین مهرعلی (مدیر تولید) از دیگر عوامل این نمایش بوده‌اند. در خلاصه این نمایش ۷۰ دقیقه‌ای آمده: سه دوست قدیمی طی اتفاقی که در یک شب برای ایشان افتاده بعد از سال‌ها یکدیگر را یافته و تصمیم میگیرند آخرین شب زندگی خود را در اتاق مجلل یک هتل گذرانده و پیش از نیمه شب و قبل از تبدیل شدن به خوناشام برای در امان ماندن دیگران، به زندگی خود خاتمه دهند.

الویرا ۲۰۲۰

نمایش «الویرا ۲۰۲۰» نوشته بریژیت ژاک، ترجمه بابک کریمی، علی شمس و پریسا نظری و کارگردانی بابک کریمی از ۲۷ بهمن اجرای خود را در کارگاه نمایش تئاتر شهر آغاز کرد و قرار بود تا ۲۶ اسفند بر صحنه باشد. در این نمایش ۷۰ دقیقه‌ای که اقتباسی از الویرا ١٩۴٠ است؛ بابک کریمی، مهدخت مولائی، آریا تقی پوریان و علیرضا مجیدی ایفای نقش می‌کردند. از عوامل این نمایش می‌توان به ایلیا شمس (مجری طرح)، مسیحا اصلانی (طراح لباس) و شاهین آزما (عکاس) اشاره کرد.

نمایش «الویرا ۲۰۲۰» اثری است در ستایش هنر بازیگری و در رابطه با استادی است که در تمرین تئاتر تمام نکات و ویژگی‌های بازیگری سینما و تئاتر را به شاگردش منتقل می‌کند. این متن برگرفته از ۷ جلسه تمرین لوئی ژووه کارگردان مطرح فرانسوی در سال ۱۹۴۰ میلادی است که توسط منشی او مکتوب شده است.

سه‌شنبه‌های لعنتی

نمایش «سه‌شنبه‌های لعنتی» به نویسندگی و کارگردانی محمدمهدی خاتمی از ۲۷ بهمن اجرا‌های خود را در سالن سایه تئاتر شهر آغاز و قرار بود تا ۲۶ اسفند ۹۸ بر صحنه باشد. در این نمایش محسن افشار، مانلی حسین پور، سروش طاهری، شهرام مسعودی، اتابک نادری و نسرین نکیسا بازی می‌کردند. در خلاصه این نمایش ۶۵ دقیقه‌ای آمده: روایت فروپاشی یک خانواده محترم. محسن زارع اشگذری (تهیه‌کننده)، آوینا کاویانی (سرمایه‌گذار)، سینا ییلاق بیگی (طراح صحنه و لباس)، رضا خضرایی (طراح نور)، حمیدرضا قاسمی (طراح گریم)، مهدی دوائی (طراح پوستر و بروشور)، محمد و امین هادی (عکاس) و سروش طاهری (مجری طرح) از دیگر عوامل این نمایش بوده‌اند.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اخبار تئاتر نقد تئاتر نمایش بوده اند عوامل این نمایش دیگر عوامل تماشاخانه ها بر صحنه تا ۲۶ اسفند تئاتر شهر اسفند ۹۸

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۴۹۹۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای عمومی تئاترهای جشنواره رضوی گامی موثر است/ ماجرای عشقی عجیب

به گزارش خبرنگار مهر، نمایش «پر» نوشته مجید کاظم‌زاده‌مژدهی با کارگردانی محمد رسائلی در قالب هفدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی از ۱ تا ۱۰ اردیبهشت سال جاری در تالار مرکزی شهر رشت روی صحنه رفت.

محمد رسائلی درباره موضوع نمایش «پر» و دغدغه خود برای تولید و اجرای این اثر، گفت: این نمایشنامه با مضمون بسیار خاص و مرتبط با فرهنگ رضوی نوشته شده و رویکرد آن مرا به چالش واداشت و لذا دوست داشتم آن را تولید کنم. این نمایش زندگی یک فرد به اصطلاح چاله‌میدانی قبل انقلاب را روایت می‌کند که عاشق زنی می‌شود که کفش‌دار حرم امام رضا (ع) است و داستان جالبی برایش رقم می‌خورد.

وی اظهار امیدواری کرد داستان این اثر در اجرا نیز مخاطب را تحت تاثیر قرار داده باشد.

رسائلی با بیان اینکه تولید اثر برای جشنواره‌های موضوعی یا غیر آن به لحاظ اجرا دارای چارچوب مشخصی است، تصریح کرد: برای القای روح و جان معنوی تئاترهای با موضوع رضوی به مخاطب، نگاه ما متفاوت می‌شود زیرا تاثیر روانی که من به عنوان هنرمند در وجودم از امام رضا (ع) می‌گیرم با کارهای دیگر متفاوت است. هنرمند عرصه تئاتر باید در درجه اول ارتباط معنوی و ارادت خاصی را که خودش با امام رضا (ع) می‌گیرد به خوبی در لایه‌های مختلف اجرا برای مخاطب نیز به نمایش بگذارد تا ارتباط دوسویه بین مخاطب و تئاتر رضوی شکل بگیرد و مضمون مورد نظر به مخاطب القا شود.

کارگردان نمایش «پر» درباره حضور در جشنواره رضوی یادآور شد: این جشنواره برای من جایگاه مستحکمی دارد که به آن ارادت دارم و حالم را تا حد بسیار زیادی خوب می‌کند، لذا شرکت در آن برایم جایگاه بالایی داشت.

وی درباره حذف بخش رقابتی جشنواره تئاتر رضوی و گرایش به اجرای عمومی نمایش‌ها در شهرهای خود، تاکید کرد: این اقدام گامی موثر و حرکتی قابل پذیرش است و این مهم مولفه موثری در موفقیت اهداف جشنواره برای نشر فرهنگ رضوی است.

رسائلی در پایان با بیان اینکه وجود بخش رقابتی از جهتی سبب تبادل نظر و انتقال تجربه بین گروه‌های نمایشی می‌شود، گفت: با این وجود تحقق حمایت اجراهای عمومی برای هر نمایش در شهر خود با توجه به شرایط اقتصادی موجود بسیار بهتر است و از این منظر این اقدام پسندیده و قابل ستایشی است که از سوی دبیرخانه جشنواره مطرح شده است.

کد خبر 6095119 فریبرز دارایی

دیگر خبرها

  • بلیت‌فروشی «دوازده سی‌وشش» آغاز شد
  • بلیت‌فروشی «دوازده سی‌وشش» آغاز شد/ آغاز اجرا از ۲۵ اردیبهشت
  • اجرای عمومی تئاتر‌های جشنواره رضوی گامی موثر است/ ماجرای عشقی عجیب
  • اجرای عمومی تئاترهای جشنواره رضوی گامی موثر است/ ماجرای عشقی عجیب
  • بازگویی مشکلات و دغدغه‌های روز جامعه اولویتم در اجرای نمایش است
  • تماشای «العهد الأبدی» در کارون
  • در حوزه تئاتر رضوی باید از کلیشه پرهیز کرد/ اهمیت اجرای عمومی
  • «عشق به دیکتاتور‌ها کمکی نمی‌کند» روی صحنه رفت/ تئاتر نیازمند حمایت
  • از فردریک تا بازگشت به خان نخست
  • سومین جشنواره ملی تئاتر خیابانی رضوی به شناخت ابعاد شخصیت امام رضا (ع) نزدیکتر شد