Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان-«هیچ کدام از بانک‌های کشور حق ندارند کارگاه و یا کارخانه‌ای را که تملک کرده‌اند، تعطیل و یا نیمه تعطیل کنند»؛ این تاکید مؤکد رییس دستگاه قضا در جلسه شورای اداری استان فارس در خردادماه سال جاری بود؛ جایی که یکی از حاضران در خصوص تملک واحد‌های تولیدی توسط بانک‌ها به عنوان طلب و خوابیدن تولید در آن واحدها پس از تملک توسط بانک‌ها گلایه کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خبرگزاری میزان - قوه قضاییه در راستای حمایت از جهش تولید و تحقق عملیاتی شعار سال، اقدامات ویژه‌ای را انجام داده است؛ یکی از این اقدامات، حل مشکلات بنگاه‌های تولیدی تملک شده توسط بانک‌هاست. 

بانک‌ها حق تعطیل کردن کارخانه‌ها را ندارند

«هیچ کدام از بانک‌های کشور حق ندارند کارگاه و یا کارخانه‌ای را که تملک کرده‌اند، تعطیل و یا نیمه تعطیل کنند»؛ این تاکید مؤکد رییس دستگاه قضا در جلسه شورای اداری استان فارس در خردادماه سال جاری بود؛ جایی که  یکی از حاضران در خصوص تملک واحد‌های تولیدی توسط بانک‌ها به عنوان طلب و خوابیدن تولید در آن واحدها پس از تملک توسط بانک‌ها گلایه کرد و از رییس قوه قضاییه شنید که « از یک سرمایه گذار و کارآفرین که تلاش می‌کند کارخانه‌اش نخوابد و کارگران اخراج نشوند و چراغ واحد تولیدی روشن باشد، باید هم از نظر قانونی و هم از نظر پرداخت تسهیلات و اعتبارات بانکی و هم از نظر قضایی حمایت کرد».

رییس قوه قضاییه در موضع گیری‌های دیگری نیز به معضل رکود تولید در بنگاه‌های تولیدی تملک شده توسط بانک‌ها اشاره کرده است؛ از جمله آنکه ایشان دهم شهریور سال جاری در جلسه شورای عالی قوه قضاییه، گفت: گزارشاتی که از استان‌ها به ما رسیده، حاکی از آن است که برخی واحد‌های تولیدی که به دلیل بدهی توسط بانک‌ها تملک شده‌اند، به تعطیلی کشیده شده‌اند که این خلاف وعده مدیران عامل بانک‌ها و تأکید مقام معظم رهبری است.

بانک‌ها مکلف به تقویت توان تولید هستند

آیت‌الله رییسی همچنین یازدهم مردادماه سال جاری نیز در دیدار مدیران عامل ۱۲ بانک دولتی و نیمه دولتی و غیردولتی بر لزوم فعال‌سازی واحد‌های تولیدی و کارخانه‌های تحت تملک بانک‌ها و بازگشت آن‌ها به چرخه تولید تأکید کرده و گفته بود: مقام معظم رهبری تصریح فرمودند از زمانی که بانک‌ها یک کارگاه یا کارخانه را تملیک می‌کنند، باید با استفاده از همه امکانات خود به تقویت توان تولید کشور کمک کنند.

رییس قوه قضاییه بر همین اساس خطاب به مدیران عامل بانک‌ها متذکر شد که موظفند در این شرایط که دشمن تلاش می‌کند با تهدید و تحریم و ایجاد محدودیت چرخه تولید کشور را متوقف کند، اجازه ندهند دشمن به هدف خود برسد و باید با همه توان و ظرفیت از نظام تولید حمایت نموده و سیاست‌گذاری صحیح برای هدایت منابع بانک‌ها به سوی تولید و رونق اقتصاد ملی را در دستور کار خود قرار دهند.

مأموریت به سازمان بازرسی برای بررسی موضوع واحد‌های تولیدی تملک شده از سوی بانک‌ها

در ۲۹ شهریور سال جاری نیز حجت‌الاسلام‌والمسلمین درویشیان، رییس سازمان بازرسی کل کشور در دیدار اعضای شورای هماهنگی بانک‌های دولتی و نیمه‌دولتی از مأموریت رییس دستگاه قضا به سازمان بازرسی کل کشور درخصوص بررسی موضوع واحد‌های تولیدی تملک شده از سوی بانک‌ها خبر داد و با اشاره به فرآیند جمع آوری آمار و اطلاعات همه واحد‌های تولیدی تملک شده توسط بانک‌ها، گفت: گفته می‌شود برخی واحد‌های تولیدی بعد از واگذاری و تملک بانک تعطیل شده‌اند و اگر در اختیار مالک قبلی بود و یا اگر بانک مدیریت مجموعه را به مدیر قبلی می‌سپرد، این واحد تولیدی تعطیل نمی‌شد و این ذهنیت برای جامعه ایجاد شده که مشکل در بانک‌هاست.

۲ هزار واحد تولیدی تعطیل شده

طبق گفته سعید عمرانی معاون قضایی دادستان کل کشور، دست‌کم ۲ هزار واحد تولیدی تعطیل شده در شهرک‌های صنعتی کشور وجود دارد که برخی از آنها به دلیل عجز در بازپرداخت تسهیلات، توسط بانک‌ها مصادره  و تملک شدند و حدود ۹۰ درصد آن‌ها نیز با بانک بر سر محاسبه سود و یا دریافت مرحله آخر تسهیلات به مشکل خورده‌اند.

کارخانه نساجی سبلان در استان اردبیل یکی از آن واحدهای تولیدی است که پس از تملک از سوی یکی از بانک‌ها به سبب عجز در بازپرداخت تسهیلات، اکنون به شرایط نیمه تعطیلی کشیده شده است و فقط با ۱۰ درصد ظرفیت خود کار می‌کند و بجای ۶ هزار نیرو که قبل از تملک بانک داشت حالا فقط با ۶۰۰ نفر به کار ادامه می‌دهد!

ورود قاطعانه دستگاه قضایی به مشکلات کارخانه نساجی سبلان 

اما دستگاه قضایی در راستای حمایت از جهش تولید و رفع موانع تولید به موضوع کارخانه نساجی سبلان ورود پیدا کرد. صبح روز پنجشنبه سوم مهرماه، در جریان هفدهمین سفر استانی آیت‌الله رییسی و هیئت عالی قضایی، رییس دستگاه قضا وارد استان اردبیل شد و در بدو ورود به این استان به صورت سرزده و از پیش اعلام نشده به بازدید از کارخانه نساجی سبلان پرداخت. 

رییس قوه قضاییه در جریان این بازدید، پای حرف‌ها و درددل‌های مدیران و کارگران این کارخانه که به دلیل عدم پایبندی بانک به تعهداتش به حالت نیمه تعطیل درآمده نشست و در جریان مشکلات و نیاز‌های این واحد تولیدی برای بازگشت به چرخه تولید و افزایش بهره‌وری آن در سال «جهش تولید» قرار گرفت.

قابل قبول نیست کارخانه‌ای که ظرفیت اشتغالزایی برای ۶ هزار نفر دارد با ۶۰۰ نفر کار کند

آیت‌الله رییسی با ابراز امیدواری نسبت به رونق گرفتن صنعت نساجی در کشور تأکید کرد: رکود کارخانه نساجی سبلان که ظرفیت اشتغالزایی برای ۶ هزار نفر را دارد، اما به دلیل مشکلات مربوط به بخش خصوصی و بانک بخشی از آن تعطیل شده، برای ما رنج‌آور است.

رییس قوه قضاییه افزود: این که ببینیم مقام معظم رهبری همواره بر رونق تولید و جهش تولید تأکید دارند و جوانان ما هم آماده کار و تلاش هستند، اما زمینه کار برای آن‌ها فراهم نیست و بخشی از یک واحد تولیدی عظیم تولیدی که می‌تواند هزاران نفر را مستقیم و غیرمستقیم مشغول به کار کند، ۹ سال خاک می‌خورد، واقعاً انسان را غصه دار می‌کند.

آیت‌الله رییسی با ابراز تأسف از گزارش مدیریت کارخانه نساجی سبلان که اعلام کرد این کارخانه در حال حاضر با ۶۰۰ نفر فعال است، متذکر شد: این که یک کارخانه بزرگ که می‌تواند صادرکننده پارچه باشد، فقط با ۱۰ درصد ظرفیت خود کار کند و هزاران چرخ خیاطی خاموش باشد، قابل پذیرش نیست.

رییس قوه قضاییه بر همین اساس به استاندار و رییس دادگستری استان اردبیل تأکید کرد که مدیریت این کارخانه را در رفع موانع و مشکلاتش یاری دهند تا همه بخش‌های این واحد عظیم صنعتی با تمام ظرفیت به چرخه تولید بازگشته و در کوتاه‌ترین زمان ممکن با جذب نیروی کار مورد نیاز خود، رونق دوباره پیدا کند.

دستور رییس دستگاه قضا برای بررسی مجدد پرونده ورشکستگی و تملک کارخانه نساجی سبلان توسط بانک

همچنین در پی نیمه تعطیل شدن کارخانه نساجی سبلان اردبیل به دلیل عدم پایبندی بانک به تعهداتش پس از تملیک کارخانه و طرح شکایت مدیران و کارگران این مجموعه عظیم تولیدی و صنعتی به دستگاه قضا، دادگستری استان خواستار اعمال ماده ۴۷۷ و بررسی مجدد پرونده ورشکستگی و تملک کارخانه شد که مورد موافقت رییس قوه قضاییه قرار گرفت.

پیگیری راه‌اندازی مجدد کارخانه سبلان پارچه پیرو سفر اخیر آیت‌الله رییسی به اردبیل   روز یکشنبه ششم مهرماه، بر اساس مصوبه رییس قوه قضاییه در سفر اخیرشان به اردبیل مبنی بر راه‌اندازی مجدد کارخانه سبلان پارچه، اکبر بهنامجو استاندار اردبیل با دولت آبادی مدیرعامل بانک تجارت در تهران دیدار کرد. در جریان این دیدار، مدیر عامل بانک تجارت، گفت: سرمایه بانک نزدیک ۱۱ سال بود که متوقف مانده بود که با این کار بسیار خوب رییس قوه قضاییه این سرمایه به مدار اشتغال و تولید بر می‌گردد و مقرر شد پس از ابلاغ رسمی رأی، مجدد قرار داد همکاری با حجازی‌نیا مالک سبلان پارچه منعقد و قیمت ارز بر اساس مصوبه دولت و بانک مرکزی محاسبه شود.   نمی‌گذاریم هیچ کارخانه‌ای تعطیل شود و تولیدکنندگان زمین بخورند   آیت‌الله رییسی، ریاست دستگاه قضا در جریان جلسه روز گذشته شورای عالی قوه قضاییه، رونق تولید و خدمات و حمایت از تولیدکننده را همانند مبارزه با فساد از مأموریت‌های اصلی و مستمر دستگاه قضایی دانست و تاکید کرد: همکاران ما در بخش‌های مختلف قضایی تلاش می‌کنند هیچ کارخانه‌ای تعطیل یا نیمه تعطیل نشود و هیچ تولیدکننده‌ای زمین نخورد.   رییس قوه قضاییه بر این نکته نیز تاکید کرد که دشمن به دنبال توقف چرخه تولید و افزایش بیکاری و ایجاد یاس و ناامیدی در کشور ماست و وظیفه ما در حوزه نظارت و قضاوت این است که با جلوگیری از توقف در چرخه تولید و حمایت از نیروی کار، دشمن را در رسیدن به هدف پلید خود ناکام بگذاریم.

انتهای پیام/

برچسب ها: جهش تولید تملیک بنگاه ها توسط بانک ها

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: جهش تولید کارخانه نساجی سبلان تولیدی تملک شده رییس دستگاه قضا رییس قوه قضاییه واحد های تولیدی آیت الله رییسی قوه قضاییه توسط بانک ها واحد تولیدی چرخه تولید کارخانه ای نیمه تعطیل پس از تملک بانک ها جهش تولید عامل بانک تعطیل شده سال جاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۵۸۰۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار جایگزینی گندم تولیدی در واحد‌های خوراک دام و طیور

عطاالله هاشمی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: با توجه به بارش‌های اخیر و پیش بینی سازمان هواشناسی مبنی بر شرایط مساعد بارش در اردیبهشت انتظار می‌رود که حداقل میزان خرید تضمینی گندم ۱۲ میلیون تن باشد.

به گفته او، برآورد‌ها حاکی از آن است که امسال میزان تولید گندم به بالای ۱۴ میلیون تن برسد که براین اساس نیازی به واردات گندم حتی برای صنف و صنعت هم نخواهیم داشت.

هاشمی ادامه داد: تسریع در پرداخت مطالبات گندمکاران و اصلاح قیمت خرید تضمینی گندم در قالب جایزه تحویل راهکار تحقق خودکفایی گندم و بی نیازی از واردات محسوب می‌شود، در غیر این صورت به سبب ورود دلالان و واسطه‌ها در امر خرید، گندم تولیدی به سمت جایگزینی خوراک دام و طیور یا قاچاق به آن سوی مرز‌ها هدر می‌رود.

رئیس بنیاد ملی گندمکاران با بیان اینکه پیگیری جایزه تحویل گندمکاران به جایی نرسیده است، افزود: علی رغم پیگیری‌های مکرر برای اصلاح نرخ، هنوز به جایی نرسیده ایم که به نظر می‌رسد عده‌ای برای بحث خودکفایی کارشکنی می‌کنند.

به گفته او، بررسی‌ها نشان می‌دهد که قیمت گندم در بازار‌های جهانی و کشور‌های اطراف با احتساب دلار آزاد ۲۰ درصد بالاتر از تولید داخل است که متاسفانه واردکنندگان با کارشکنی در امر تولید بدنبال واردات هستند، درحالیکه کیفیت گندم خارجی و داخلی با یکدیگر قابل قیاس نیست چراکه آنها گندم‌های درجه یک را به ما نمی‌فروشند و گندم‌های درجه ۲ و ۳ بالاتر از قیمت تولید داخل به ما می‌دهند.

هاشمی گفت: بنابر سیاست برنامه هفتم مبنی بر خودکفایی گندم به عنوان مهم‌ترین محصول استراتژیک انتظار می‌رود که طبق قانون ۲۴ ساعت پس از تحویل مطالبات گندمکاران واریز شود و هرچه سریع ترجایزه تحویل به منظور ایجاد ترغیب کشاورزان اعلام شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • احیای ۱۶ واحد تولیدی و صنعتی در استان اردبیل
  • هیچ واحد تولیدی به‌خاطر آرا قضایی در گرمسار تعطیل نشد
  • هشدار جایگزینی گندم تولیدی در واحد‌های خوراک دام و طیور
  • تعیین تکلیف ۲۹ بنگاه اقتصادی در نشست کارگروه تسهیل فارس
  • اعلام اولویت‌های تولیدی از سوی رییس سازمان سینمایی
  • بازگشت ۴۹۷ واحد تولیدی استان مرکزی به چرخه تولید
  • بازدید دکتر رئیسی از کارخانه ایران خودرو دیزل در اسلامشهر
  • تجلیل از ۳۰ نفر از جامعه کار و کارگری گیلان
  • بازگشت واحدهای تعطیل‌شده به چرخه تولید، ادعاست یا واقعیت؟ / باوجود دستور رئیسی، مسئولان از اعلام آمار، فراری هستند
  • بازدید  رئیس جمهور از کارخانه ایران خودرو دیزل